Dag 24 KwaMbili dag 1
18 mei 2026 - Graskop, Zuid-Afrika
KwaMbili Game Lodge 16 mei
We gaan vandaag uit het Kruger Park naar KwaMbili Game Lodge is 120 km rijden. We nemen de H7 naar de Orpen gate en zien giraffen, olifanten, gnoes, impala's,steenbok en mooie grote vogels. Helaas zien we ook veel stukken waar brand heeft gewoed en hier en daar smeult het nog na. We moeten nog door 2 veiligheids poorten waar ze de kofferbak controleren. In januari heeft het daar ontzettend veel geregend waardoor een brug vernield is en we om moeten rijden door Acornhoek. Een middelgrote stad met veel armoede zo te zien en een weg vol gaten (potholes). In de grote doorgaande straat is het markt met veel groente en fruit kraampjes. Na 2 veiligheidscontroles en het invullen van onze gegevens konden we doorrijden naar KwaMbili Game Lodge over een slecht bospad binnen het park. Bij de lodge werden we opgewacht door 3 personen, 2 voor de koffers en de receptioniste die al de regels uitlegt ivm de veiligheid, want we zitten midden tussen de wilde dieren in het park met een heel laag hekwerk eromheen. Het is kleinschalig en er zijn 8 gasten . We mogen in het donker niet zelf van onze (tent) lodge naar de centrale ruimte lopen. Een ranger gaat met ons mee . We kunnen een luchthoorn gebruiken in geval van nood. Om 14 uur is de lunch en om 15 uur een middagdrive. Tijdens de game drive zien we giraffen, impala's, 2 neushoorns en tot slot een grote mannetjes leeuw die water drinkt. Met 3 Landrovers wordt de Leeuw in het donker rustig benaderd en kunnen we mooie foto's maken. Op elke Landrover zit een chauffeur en een ranger voorop als uitkijkpost. Voor noodgevallen ligt een geweer klaar. Na de drive nog een gezamenlijk diner in de buitenlucht bij het kampvuur.