Dag 26 Angels View Graskop

19 mei 2026 - Graskop, Zuid-Afrika

Dag 26 Angels View 18 mei

Vandaag worden we net als gisteren gewekt door een ranger om 5.30 uur en vertrekken weer voor de ochtend safari. De zon komt al op en er hangt wat nevel boven het park. We zien mooie grote arenden in de bomen, te ver voor goeie foto’s. Bij de landingsbaan van het park liggen 2 hyena’s uit te rusten en op te warmen in de zon. Toch wel mooie dieren. Impala’s zien we vandaag niet veel, wel zebra’s die weg renden en een vreemd geluid maakten dat we nog niet eerder gehoord hadden. Zou er iets gaande zijn? De rangers proberen dat uit te zoeken en gaan er achteraan, maar vinden niks. Na een rustpauze voor koffie met Amarula en een foto samen met de rangers Paul en Timothy gaan we verder. Een kudde olifanten eet rustig van het gras en de struiken. Mooi om dat te aanschouwen van zo dichtbij zo’n familie bij elkaar. Wat verder komen we uit bij een luipaard die zich in het hoge gras rustig schuil houdt. Takken worden afgeknipt om er zo dicht mogelijk bij te komen tot op enkele meters. Het luipaard blijkt een mannetje te zijn. De rangers weten welke het is. Zij kennen ze daar allemaal met naam. Verder op de terugweg krijgt de landrover kuren en stopt ermee. Met de mobilofoon wordt hulp ingeroepen. We worden opgehaald door een ranger die ons terugbrengt naar de lodge voor het ontbijt. We worden weer ontvangen met warme doekjes voor onze handen. Na het ontbijt worden de koffers naar onze auto gebracht , checken uit en nemen afscheid van personeel en andere gasten. Rond 11 uur vertrekken we naar Angels View. Een hotel met uitzicht op de Drakensbergen. De weg er naartoe is schitterend. De zon schijnt op de bergen, We rijden via de Abel Erasmus pas en de panorama route naar ons hotel bij Graskop. Onderweg zien we veel sinaasappel bomen, kraampjes met sinaasappels en mooie uitzichten. Een modern hotel waar het er allemaal heel officieel aan toe gaat. Vanuit het hotel is er prachtig uitzicht op de bergen, maar vanuit onze “panoramasuite” helaas niet. Wel heel mooi ingericht met alles erop en eraan.