Dag 3 Kaapstad

25 april 2026 - Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad 25 april

Vandaag al om 7 uur opgestaan, want we gaan naar de Tafelberg met de kabelbaan . Hoe vroeger dat je er bent des te korter duurt de wachttijd volgens de informatie op internet. Na het ontbijt vertrekken we rond 8.15 uur met onze huurauto naar de parkeerplaats voor de shuttlebus bij Nek Kloof. De zon schijnt nog wel maar het is minder warm dan de afgelopen dagen. We kunnen nog net een plekje vinden voor de auto. De shuttlebus is er al snel en brengt ons naar het station voor de kabelbaan. Langs de weg staat het vol met auto's.

We kopen terplekke de kaartjes en moeten aansluiten in de rij voor de cabine. Er gaan 2 cabines om de beurt op en neer naar boven. Tijdens het wachten werd de bewolking dikker en zag je Tafelberg op een gegeven moment niet meer. Gelukkig braken wij met de cabine door de wolken en daarboven was het nog zonnig maar winderig en kil. Je keek op het wolkendek. Bovenop is het een afgeplatte berg met grote rotsblokken en lage struiken. Kaapstad was niet te zien door de bewolking. De mist kwam ook regelmatig overdrijven zodat je op de berg zelf ook geen vrij uitzicht meer had. Het was wel een aparte ervaring om dit zo te aanschouwen. Het veranderde telkens zeer snel. We hebben een ronde over de berg gewandeld en zijn rond 11.30 uur weer naar beneden gegaan via de kabelbaan en met de shuttlebus naar onze auto. Op dat moment kon je door de mist op de berg zelf bijna niets meer zien. Bij de parkeerplaats was er gelukkig weer meer zicht. Met de auto zijn we verder gereden naar Ingrid van Pinxteren die in de buurt van Houtbay woont dat was ongeveer 12 km verderop. We hebben gezellig onder het genot van een kop koffie onze vakantie ervaring doorgenomen. Omdat Chapman s Peak drive afgesloten is voor autos vanwege vallende rotsblokken kunnen we morgen daar geen gebruik van maken als we naar ons volgende adres rijden. Dus zijn we vandaag naar het strand van Houtbay gereden en vanaf daar naar boven gewandeld. Zo hebben we er toch nog iets van gezien. Daarna Terug naar ons gastenverblijf even opgefrist en uit eten geweest bij Restaurant Bilboa aan het strand in Camps Bay. We hebben daar nog net de zon in de zee zien zakken. Het was daar druk met auto's en mensen op de boulevard. Ook was er weer Afrikaanse muziek en dans te beleven. Gezellig!