Dag 1 Kaapstad

23 april 2026 - Kaapstad, Zuid-Afrika

Om 9.30 zijn we geland op Cape Town Airport. Vergeleken bij Frankfurt is Kaapstad maar een klein vliegveld. De koffers hadden we al snel te pakken en nadat we een simkaart gekocht hadden , hebben we de auto opgehaald. Het is een mooie Toyota Urban Cruiser zoals besteld. Het was even wennen natuurlijk met het stuur rechts. Bij het richting aangeven had ik meestal de ruitenwisserknop te pakken. Het was gelukkig niet al te druk en we zijn dan ook zonder kleerscheuren aangekomen bij onze eerste overnachtingsplek: Cape Riviera Guesthouse. Eén mooi authentiek pand gelegen aan de rand van Kaapstad vlak bij de Tafelberg. We waren best fit en zijn na een paar uurtjes al met De Uber taxi naar het Waterfront gereden.

Een gezellige en sfeervolle omgeving aan de zee met veel winkels en restaurants aan een haven. Veel kleurrijke bandjes die met dans en muziek de sfeer bepalen. Ik werd ook uitgenodigd (gedwongen) om met een van hen mee te spelen. Na een etentje met veel (geroosterd) vlees zijn we rond 6.30 uur met Uber weer teruggekeerd naar ons gastenverblijf.

Een enerverende periode van 30 uur (vanaf vertrek zonder voldoende slaap) zat er op, dus weer op tijd naar bed.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Gerard:
    24 april 2026
    Peter en Marjo, we hebben je mail gevonden van dit veslag.
    Ik lees dat je muziek talent snel.ontdek hebben,
    Mooie foto's .We gaan onze reis weer h er leven !!!!