Dag 18 Swaziland
10 mei 2026 - Lobamba, Swaziland
Dag 18 Mlilwane Game Santuary Rest camp
Na ons laatste ontbijt bij Lidiko verlaten we Saint Lucia en rijden naar Swaziland naar het natuurpark “Mlilwane Game reserve” en verblijven daar in het “ Santuary Rest camp” een tussenstop naar het Kruger park. Ondanks dat het zondag is rijden er toch veel vrachtwagens en dan zie je ook gevaarlijke inhaalmanoeuvres . Net voor de grens moeten we lang wachten op een goederentrein die flink tekeer gaat op de toeter bij de onbewaakte overweg. Daar kun je niet omheen of je moet stokdoof zijn. Bij de grens moeten we langs 4 loketten met allerlei briefjes. Het paspoort staat al aardig vol stempels. Het eerste stuk in Swaziland is een mooie brede en rustige weg. Naargelang we verder rijden wordt het drukker en zijn er weer veel koeien en geiten op de weg. De laatste 80 km wordt het landschap bergachtig en mooier. Het park bevindt zich in een dal waar veel antilopen varkens en gnoes (wilde beest) rondlopen. De natuur is prachtig en we verblijven in een Swazi hutje dat in een mooie cirkel staat . Heel gezellig met bed douche en toilet. Bij het restaurant heb je mooi uitzicht op een watertje met schildpadden en veel vogels waaronder het ijsvogeltje dat in het water duikt om visjes te bemachtigen. Mooi schouwspel. ‘s avonds bij het eten hoor je het tjirpen van de cicaden (of zijn het krekels?) midden in de natuur.

Wat hebben jullie al veel gezien ,zoveel verscheidenheid in dieren en vogels , prachtig.Mooie dagen gewenst voor de volgende tijd.
Groet Annie.