Dag 19 Kruger dag 1
11 mei 2026 - Kruger National Park: Berg-en-dal Rest Camp, Zuid-Afrika
Dag 19 Kruger dag 1 11 mei
Het heeft vannacht heel hard gewaaid maar als we opstaan (6.30 uur) is de wind gaan liggen , Voor het ontbijt wandelen we nog even door de mooie natuur. Het is vandaag 186 km rijden naar het Kruger park. Als we de hoofdstad Mbabane voorbij zijn wordt de weg smaller, maar wel veel mooier. Een prachtig uitzicht op de bergen. De formaliteiten bij grens zijn vandaag snel afgerond. We rijden door een lange rij van dorpen met veel mensen langs en op de weg. Ook verkeersdrempels zijn er genoeg. Zonder problemen komen we aan bij ons nieuwe verblijf voor 2 dagen; “Berg en Dal” in het Kruger park. Hier hebben we een mooie lodge. Rond 15 uur maken we nog een route door het park en zien we een grote olifant. Verder alleen wat antilopen en impala’s. We moeten al voor 17.30 terug zijn, want dan sluit de poort. Bij het restaurant zien we net voor donker 3 Hippo’s spelen in het water. Mooi om dan die grote open bekken te zien. Volgens de ober in het restaurant gebeurt dat iedere dag. Dus morgen iets eerder daarheen.
Inge:11 mei 2026Wat een prachtige reis pap en mam!!!